Quiltti

Posted: elokuu 9, 2011 in Ompelukset
Avainsanat:, ,

Mikä olisikaan amerikkalaisempaa kuin ehta tilkkutäkki? Vaihteeksi ihan perinteinen tällanen ilman mitään applikointia / painokuvia. Kankaiden sommittelussa on käytetty disappearing nine patch -tekniikkaa, joka on tosi näppärä – sillä saa helposti säännöllisen epäsäännöllisen lopputuloksen (kuulostaa fiksulta eikö).

Jännittävintä tällä kertaa oli kuitenkin free motion quilting!! Tekniikassa käytetään erityistä paininjalkaa, ja syöttäjät sekä tikin pituus kytketään kokonaan pois päältä. Tällöin liikutellaan ainoastaan kangasta ja luodaan vapaasti haluttua kuviota – tässä tapauksessa tuollaista kiemuraa. Koko peitto on tikattu yhdellä hyvin pitkällä, kolme puolaa kuluttaneella kiemuraisella viivalla 🙂 Paininjalan sain, kun otin yhteyttä ompelukonemaahantuojaan. Katson YouTubesta pari videota aiheeseen liittyen, ja ihan hyvin pärjäsi tavallisella ompelukoneella. Koneen työtason ympärille laitoin muutaman paksun kirjan, niin täkin sai levitettyä siihen paremmin. Muutama harjoitustilkku ensin ja sitten päätin ottaa itse peiton käsittelyyn. Sen olin muuten harsinut ensin n. 30 x 30 cm ristikkoon + reunat – riitti hyvin eikä tarvinnut sen kummemmin tikatessa tasoitella.

Peitto on mitoiltaan 105 x 140 cm ja tausta on samaa kangasta kuin reunuskin. Bindingiin eli tuohon reunustamiseen löytyi hyvä ohje täältä.

Ja mitä isompi peitto, sen vaikeampi siitä on saada kunnollista kuvaa!

Mainokset
kommenttia
  1. Sini sanoo:

    Todella hieno peitto, vau. Itse tein kesällä ensimmäisen tilkkupeittoni ja kyllä se vaan oli työn ja tuskan takana mutta onneksi lopputulos miellyttää. Kivasti käy yhteen nuo värit.

  2. siskot sanoo:

    Tulipa kaunis peitto! Kankaat oli just nappivalinta.
    Marja

  3. Ihana peitto! Oot kyllä kärsivällinen ja ammatillisen taitava 😀 Ihailen sun taitoja!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s