Mmm…

Posted: lokakuu 20, 2010 in Keittiöstä
Avainsanat:

Paahtovanukas eli Crème brulée on ehdottomasti yksi suosikkijälkkäreistäni. Se on koostumukseltaan ihanan pehmeää ja samettista ja solahtaa helposti alas isonkin aterian jälkeen. En ollut koskaan kokeillut ko. ruokalajin valmistusta, sillä olin siinä käsityksessä että siinä tarvitsee kaasupolttimen tms karamellipintaa varten. Kuitenkin Hesarin www-sivuilta löytyi resepti, joka viimein innoitti minua hankkimaan uuninkestävät annosvuoat 🙂

Appelsiinipaahtovanukas (4 annosta)

2 dl kuohukermaa

1 dl maitoa

2 appelsiinia

6 keltuaista

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

4 tl fariinisokeria

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Kuumenna kerma ja maito kiehuvaksi ja laita jäähtymään. Pese appelsiinit hyvin ja raasta kuori (Osan kuoresta voi suikaloida koristeeksi). Asettele neljä annosvuokaa isompaan uunivuokaan, jonka pohjalla on muutama sentti vettä. Laita annosvuokien pohjalle 1 tl fariinisokeria kuhunkin. Vaahdota keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri. Yhdistä hiukan jäähtyneeseen kerma-maitoseokseen, lisää vielä raastettu appelsiininkuori ja sekoita varovasti. Kaada seos annosvuokiin ja paista n. 50 min uunin alatasolla. Jäähdytä ja anna hyytyä hetken jääkaapissa (mulla loppui kärsivällisyys 30 min jälkeen ja hyvin pysyi kasassa). Irrota vanukas vuoan reunoista veitsellä ja kumoa lautaselle – toki mikään ei estä tarjoilemasta sitä suoraan vuoasta 🙂

Advertisements
kommenttia
  1. ommu sanoo:

    Ah, näyttääpä herkulliselta! Milloinkas pyydät meidät maistiaisille?

  2. Oi miten ihanan näköisiä, tätäkin tarttee kokeilla. Nam!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s