Astetta parempi omenapiirakka

Posted: 29 elokuun, 2009 in Keittiöstä

Ensimmäiseksi ilmoitan, että aion vielä tulevaisuudessa skräpätä. Mutta nyt on printteri ilman mustetta, enkä ole vaivautunut murtautumaan ulos askartelukäytännöistäni, joihin se tulostaminen erottamattomasti kuuluu.

Sen sijaan olen puuhastellut kaikkea muuta. Neulonut, virkannut ja tänään myös leiponut. Ja nyt lopputulos oli niin erinomainen ja kuvatkin sen verran hyviä, että uskallan täällä blogissa raottaa ovea keittiööni. Tänään syntyi siis…

omppu1

…astetta parempi omenapiirakka

En muista, mistä tämä alunperin raparperipiirakan ohje on peräisin, mutta se on siis nykyään omenapiirakka, ja ohjetta on muiltakin osin hiukan muunneltu. Ohjeesta tulee yksi iso (35×40 cm) vuoallinen tai kaksi tavallista pyöreää piirakkaa.

Pohja:

3 dl juoksevaa margariinia

2 dl sokeria

2 munaa

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

Sekoita keskenään margariini, sokeri ja munat. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja yhdistä kaikki aineet. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan, myös reunoille.

Täyte:

6 hapahkoa omenaa kuorittuna, lohkottuna ja viipaloituna

400 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl creme vanillaa

vajaa 1 dl sokeria

kardemummaa, kanelia, sitruunamehua

2 munaa

Sekoita juusto ja kerma (ei vatkata) ja fiilistele mausteiden kanssa. Kardemummaa ja kanelia voi kumpaakin laittaa ainakin teelusikallisen noin alkuun, ja sitruunamehua sellainen… no loraus. Lisää sitten munat seokseen. Asettele omenaviipaleet (ei säästellen!!) vuokaan ja kaada juustotäyte päälle.

Paista pienempää piirakkaa 200 asteessa ensin 20 minuuttia, sitten vielä 7 minuuttia leivinpaperilla peitettynä. Jos leivot yhden ison piirakan, voi paistoaika olla vähän pidempi. Piirakka on parhaimmillaan haaleana, ja vaikka se on mehevää sellaisenaan, ei vaniljakastike tee pahaa. Täytteeseen menee sitä juuri sopivasti 1 dl, jolloin jääkaapissa ainakin pitäisi olla vielä 1,5 dl jäljellä…

omppu2

omppu3

kommenttia
  1. Ansku sanoo:

    nayttaapa torkean herkulliselta. ja viela kun olen suuri omepiirakan ystava! (tosin kuka nyt ei ole..) jos asuisin lahempana, kutsuisin itseni kylaan syomaan piirakkaa! 😀

  2. lintsi sanoo:

    naaaaaam! tykkään tosta mausteiden kanssa fiilistelystä! mulla on pavlova just uunissa, mut pitäs kokeilla vaihteeksi jotain muuta! ehkä tämä omenapiirakka on seuraava leipomus. kivoja kuvia. mäkin kutsuisin itseni teille jos voisin.

  3. siskot sanoo:

    Näyttääpä herkulliselta, Noora! Kunpa täältä vain saisi kaikki nuo ainekset. Onko tuorejuusto cream cheese? Ja mitä on creme vanilla ja loytyisiko sille vastine täältä? On tosi kiva lukea sinun juttujasi.

  4. Ainomaija sanoo:

    Hei, tämä on siis Ainomaija, enkä tiedä,miksi olen ”siskot”.

  5. nossu sanoo:

    Hei Ainomaija 🙂 Olet varmaan käynyt lukemassa siskot-blogia ja kirjautuminen oli vielä päällä. Cream cheese on joo tuorejuusto. Ja creme vanilla on vatkautuvaa vaniljakastiketta. Tavallinen ruokakermakin käy, ja sitä voi halutessaan hiukan makeuttaa ja maustaa vaniljasokerilla. Varmasti löytyy teiltäkin ainekset – kokeile ihmeessä!

  6. shys sanoo:

    nam nam, näitä lisää!

  7. mumba sanoo:

    Mmmm, ensi sunnuntaiksi kaksi tämmöistä, jos saa toivoa.

  8. coloradoauli sanoo:

    Ja saa tuoda tulijaisina tannekin pain! 🙂

  9. Hemppa sanoo:

    Mulle tuli kamala nälkä. Ja kuvat on tosi herkullisia ja hienoja! Milloin pääsee maistiaisille?

  10. Leppy sanoo:

    Hyvältä näyttää!

Jätä kommentti shys Peruuta vastaus